Potřebujete poradit? / +420 792 230 462

Od nápadu až na kabelku: Takhle se psal příběh našich placek

Od nápadu až na kabelku: Takhle se psal příběh našich placek

Od nápadu až na kabelku: Takhle se psal příběh našich placek

 

Historie placek, odznáčků a nejrůznějších buttonků není záležitostí několika posledních desítek let, ale století. Vůbec první placka se spínacím špendlíkem totiž spatřila světlo světa už v roce 1896! Od té doby urazily placky dlouhou cestu. Namísto textilních odznáčků se dnes už hrdě honosíme buttonky z celuliodu, které se mohou pochlubit nejen dlouhou živostností, ale také celou řadou dalších výhod. Jak šel čas s našimi plackami? Pojďte společně s námi proniknout pod pokličku jednoho tajemství…

O našich plackách ve zkratce

Tak šel čas…

Jedno staré pořekadlo říká, že radost se rodí z dobrých nápadů. A tady příběh našich placek vlastně začíná. Jeden takový nápad se totiž zrodil v hlavě otce tohoto projektu Jaroslav Kišše. Ten se – ještě jako student v roce 2014 – rozhodl obcházet jednotlivé školy a menší společenské události, na kterých se věnoval výrobě placek pro děti i dospělé na počkání.

Jeho originální nápad si děti i dospělí zamilovali natolik, že mu jeho výrobní i časové kapacity začaly za malou chvíli docházet. A protože byl zájem o ruční výrobu originálních placek čím dál větší, pomalu se kolem něj začal tvořit tým spolehlivých a stejně nadšených kreativců, kteří se rozhodli rozdávat radost ještě většímu okruhu zájemců.

Jak sám Jaroslav Kišš dodává: „Všichni společně jsme viděli ve výrobě kvalitních placek dle vlastního návrhu smysl. Zároveň jsme ale chtěli dělat radost. Byť jenom drobnými maličkostmi, mezi které naše placky nepochybně spadají.“

Od upomínkových předmětů, až po dárky pro (pra)rodiče

Časem přestávaly placky náročným zákazníkům stačit a ti se proto začali ptát po dalších dárkových předmětech, které by udělaly radost nejen jim, ale zejména jejich okolí. Od odznáčků to byl tak jen krůček k zrcátkům s vlastními motivy, originálním otvírákům, ozdobám do vlasů nebo třeba klíčenkám.

Narůstající popularita rukodělných výrobků pak musela zcela logicky vyústit v založení jednoduchého a přehledného e-shopu, kde si mohou zájemci sami placku, klíčenku, zrcátko nebo jiný dárkový či propagační předmět vlastnoručně navrhnout pomocí jednoduchého konfigurátoru a spolehlivý tým se postará o jeho výrobu.

Děláme jenom to, co nám dává smysl

V současné době je do projektu zapojený jeden velký tým, který se stará nejen o samotnou výrobu, ale také propagaci, marketing, IT podporu i zákaznickou péči.

Parta vzájemně se podporujících jedinců a nadšených kreativců dělá maximum pro to, aby proměnila dětské fantazie, přání i sny v kouzelné upomínkové předměty nebo módní doplňky.

Díky této filosofii, energii, času a nemalého kousku sebe, který do výroby našich placek vkládáme, jsme dokázali expandovat též na trhy do Slovenska, Německa a Polska,“ uzavírá své vyprávění Jaroslav Kišš.

Zajímá vás o našich plackách více? Napište nám nebo nás sledujte na sociálních sítích. A pokud máte v hlavě skvělý nápad, který plánujete proměnit ve skutečnost, zkuste to přes náš intuitivní konfigurátor

 

Zdroj foto: Pexels.com (charan sai)


12. 12. 2021