Potřebujete poradit? / +420 792 230 462

Svatba a placky? To sedne jak poklička na hrníček

Svatba a placky? To sedne jak poklička na hrníček

Tolik očekávaný den se blíží. Kadeřnice Jana vyčesává pramen po prameni do vysokého drdolu. Svatební šaty už visí na ramínku a nevěstě stéká slza po tváři. Už jen tři dny a nastane tolik očekávaný den D.

Kadeřnice Jana vyruší nevěstu ze snění a ptá se: ”Dorazí všichni svatební hosté?” Nevěsta chvíli váha, ale nakonec kývne hlavou. Jana chce vědět mnohem více a tak pokračuje v otázkách. Zajímá ji všechno od svatebních darů přes obědové menu až po místo, kde se budou novomanželé fotit. Nevěsta se pustí do vyprávění, až se dostane k místu focení.

“A co je připraveno pro hosty během doby, kdy se budete fotit?” V tom se nevěsta rozesměje od ucha k uchu. “Budou soutěžit mezi sebou. Svědci pro ně mají připraveno zábavu. Aspoň, co mi tedy prozradili. Hosté nevěsty versus hosté ženicha.” Zvídavá Jana se ptá, jak poznají, kdo patří do kterého týmu? “Budete je mít označené stužkou, nebo nějak jinak?”

Plackonoši mezi svatebními hosty

“Vyrobili jsme jim placky. Růžové s nápisem hosté nevěsty a druhé modré mají text hosté ženicha. Na obou je i malá figurka nevěsty nebo ženicha,” vysvětluje nevěsta. Pokračuje dále ve vyprávění, že každý host tuto placku obdrží při příchodu na základě jmenného seznamu. S nadšením a úsměvem pak dodá: ”Nikdo tomu neunikne.”

“Tak to bude prima. Vůbec mě nenapadlo, že se hosté dají označit pomoci placek,” přiznává kadeřnice Jana. Vyprávění obě ženy přeneslo v čase, že si ani neuvědomily, kolik je hodin. Jedná sedí vedle druhé a paní Jana v ruce drží onu placku, o které před chvílí vyprávěla nevěsta. “Přeji vám mnoho lásky, vzájemného porozumění a humoru,” dodává s úsměvem Jana a vrací nevěstě placku.

Když tu ještě dodává: “To je vlastně super. Hosté tak kromě vzpomínek budou mít i památku v podobě placek.” Obě ženy se setkávají o tři dny později, tentokráte v den svatby. Nevěsta i paní Jana jsou dojaté. Kadeřnice totiž od nevěsty dostala placku, na které je namalované srdíčko s nápisem “Nejlepší svatební účes”. Jana se slzami v očích děkuje a nevěstu objímá. Obě jsou dojaté a šťastné.

Ani rozlučka se svobodou se neobešla bez placek

Naše nevěsta kadeřnici Janě zapomněla prozradit jednu drobnost. Ani její rozlučka se svobodou nebyla placek ušetřena. Svědkyně Květa připravila každé družičce placku s nápisem “Tým nevěsty”. Nevěstu přepásala šerpou “Budu se vdávat” a společně zamířily do víru velkoměsta. Nikdo tak nezůstal na pochybu, co mají tyto štěbetalky v mini sukních dneska v noci v plánu – dobře se bavit a rozesmát nevěstu.

Máte s plackami na svatbě vlastní zkušenost? Nebo jste je měli pouze na rozlučce se svobodou?


9. 2. 2021