Potřebujete poradit? / +420 792 230 462

Placky jsou tu i na Vánoce

Placky jsou tu i na Vánoce

Čas vánoční je časem radosti, setkávání se a pro ty nejmenší taky obdobím, kdy se těší z dárečků a někdy i ze sněhové nadílky. Bohužel poslední dobou se toto krásně období na konci roku mění ve shon po obchodech, drhnutí všech možných i nemožných koutů v našich domovech. Ne málo z nás se stresuje na místo, aby si užívali pohody a především přítomnosti našich nejbližších.

 

V zimě 2017 jsme v Udělej si placku natočili na toto téma kratičký příběh placekKrátké video vás zavede do předvánočního času moravské metropole, kde hlavní hrdinkou je smutná holčičí placka. Sama na Vánoce? To jako vážně? Prozradíme vám, že příběh má šťastný konec, ale to už se musíte podívat sami.

Placko-inspirace na Vánoce

S Vánocemi se pojí celá řada tradic a zvyků. Každá rodina má ty svoje nejoblíbenější. Co je ale typické a společné pro české domácnosti, tak dozajista zdobení vánočního stromečku a dalších koutů našeho domova. Baňky, svíčky, jmelí, ošatka ovoce… Co to letos zkusit jinak?!

Pokud jste kreativní a máte rádi tak trochu nevšední výzdobu domácnosti, pak je tento článek psaný přesně pro vás. Sepsali jsme pro vás 3 tipy, jak zapojit placky a odznáčky do vánoční výzdoby domova i vašeho oblečení.

Věšíme baňky na větvičky

Nechte si vyrobit placko-baňky, a to hned v 7 velikostech. Od nejmenších 32 mm až po ty o průměru 75 mm. Jaký zvolíte motiv, to už je čistě na vás. Bude to tradiční stříbrná slzička? Nebo zkusíte veselejší barvy s motivem Ladových Vánoc?

Takto vyrobené placky připomínající baňky můžete věšet nejenom na vánoční stromeček, ale budou skvělou dekorací i na jehličnaté větvičky v ostatních místnostech vašeho domova. Případně je můžete zavěsit i na záclony či závěsy.

Netradiční jmenovky na dárcích

Už vás nudí klasické papírové visačky se jmény na dárcích, abyste si je rozpoznali? Zkuste letos zapojit placky. Nechte si vyrobit odznáčky s vašimi jmény a ty jednoduše připněte na dárky.

Tento nápad využijete zejména, pokud máte menší děti, které ještě neumějí číst. Na visačkách totiž nemusíte mít jména. Vyberte si každý v rodině svůj symbol (zvířátko, sluníčko či nějakou hračku) a ten bude představovat vaše dárečky. Do rozdávání darů se tak mohou zapojit i předškolní děti, kteří si toto roznášení zabalených dárečků vždy užívají.

Nazdobte si kabát

Když už jsme nazdobili vaše pokoje, je načase vylepšit i vlastní outfit. Tato inspirace je spíše pro dámy. Máte svůj oblíbený zimní kabát, který se zapíná na knoflíky? Pokud se vám často trhají anebo jen chcete změnu, zkuste to s plackami.

Nechte si vyrobit placky, které budou představovat knoflíky vašeho kabátu. Nemusíte se držet pouze jednobarevných variant. Když jsou ty Vánoce, zkuste to i s nějakými zimními motivy a veselými obrázky. Uvidíte, jak se za vámi budou otáčet lidé na ulicích i v tramvajích.

Líbí se vám placko-inspirace na Vánoce? Které dáte šanci? Nebo máte nějakou svou? 


6. 4. 2021